Rally Lydighed

Rally kom til Danmark i 2006 og DcH Han Herred har tilbudt træning på Rally hold siden 2010. Teamet, der består af hund og fører, bevæger sig fortløbende i et raskt, men normalt tempo med hunden under kontrol på førerens venstre eller højre side. Rally foregår på en bane med skilte, med øvelsesbeskrivelser, som varierer fra bane til bane og alt efter niveau.

Der bliver lagt vægt på samarbejdet og glæden mellem hund og fører, men der kræves ikke en perfekt ”plads” position. Det er tilladt føreren at tale, rose, opmuntre, klappe i hænder eller på låret og bruge ethvert verbalt udtryk til opmuntring. Flere kommandoer og/eller tavsesignaler hvor den ene eller begge arme bruges er tilladt. Føreren må dog ikke berøre hunden eller foretage fysiske korrektioner.

Træningen gennemføres på en bane af 10-20 skilte, som angiver hvad hunden og føreren skal gøre undervejs. Hundeføreren skal selv finde den rigtig vej rundt på banen og sikre at hunden får gjort øvelserne rigtigt. Det hele foregår i et raskt tempo og med en god udstråling.

Ved konkurrencer er glæden, udstrålingen og samarbejdet vigtigere end præcisionen. Under konkurrencen kan der kommunikeres frit med hunden, og der er ingen krav om brug af særlig kommandoer. Der konkurreres i fem klasser i Rally; Begynder, Øvet, Ekspert, Champion og en Åben klasse som alle kan være i. Åben klasse er den der giver adgang til DcH DM i rally. 

Der bliver trænet Rally på vores Rally-1 begynderhold og Rally-2 øvet hold.


Nyheder

Sponsorer